Uitgeven van de Europass Mobiliteit

Hoe werkt het?
De Europass mobiliteitservaring wordt altijd begeleid door twee organisaties. Ten eerste door een ‘sturende’ organisatie, bijvoorbeeld een onderwijsinstelling, opleidingscentrum of vrijwilligersorganisatie. Daarnaast door een ‘ontvangende’ organisatie, de gastorganisatie waar de stagiair of vrijwilliger ervaring opdoet. Beide instanties stemmen in met het doel, de inhoud en de duur van de ervaring. Er worden afspraken gemaakt over de voorbereiding en de begeleiding van de stagiair. Beide organisaties zijn verantwoordelijk voor de juistheid en kwaliteit van de informatie van Europass Mobiliteit.
Eén van beide organisaties zal worden aangemerkt als de uitgever van het document. Het document wordt echter uit beider naam ondertekend.

Wat kan ik ermee?
Europass Mobiliteit vergemakkelijkt de begeleiding van stagiairs en vrijwilligers voor u, omdat de afspraken over hoe de stage en begeleiding verloopt en welke competenties en welke vaardigheden in het traject belangrijk zijn goed en dubbelzijdig worden vastgelegd. Verder neemt het document u werk uit handen, omdat u zelf geen document op hoeft te stellen om de mobiliteitservaring vast te leggen, maar het grotendeels vooringevulde document van Europass Mobiliteit kunt gebruiken.

Wat heb ik er verder aan?
Als u kiest voor het uitgeven van het Europass Mobiliteitdocument, dan kiest u voor een professionele aanpak van stage- en vrijwilligersbegeleiding. U maakt uw organisatie of bedrijf daardoor aantrekkelijker voor potentiële stagiairs en vrijwilligers. De andere kant op: als u zelf op zoek bent naar werknemers, dan kunt u de Europass Mobiliteit van potentiele werknemers gebruiken om hun werkervaring in te schatten en goed en eenduidig te kunnen vergelijken.